چگونه در بزرگسالی دوستان جدید پیدا کنیم؟
داشتن دوستان وفادار از موضوعات مهم به شمار می رود، چرا که گذراندن زندگی به تنهایی سبب افسردگی می شود و ما برای رشد و پیشرفت باید با استفاده از روابط اجتماعی موثر احساس خوشبختی و رضایت را در زندگی افزایش دهیم. پیدا کردن دوستان جدید در بزرگسالی، به سادگی پیدا کردن دوست در کودکی نیست و باید از تکنیک های کاربردی برای دوستیابی در بزرگسالی استفاده کنیم. دوستان خوب میتوانند مشوق ما در رشد شخصی و حرفه ای باشند و در لحظات سخت ما را حمایت کنند. اما با توجه به چالش برانگیز بودن این موضوع در بزرگسالی در ادامه به معرفی روشهای پیدا کردن دوستان جدید در بزرگسالی می پردازیم.
چطور دوست جدید پیدا کنیم؟
با توجه به اینکه داشتن دوست برای هر فردی از موضوعات اساسی در زندگی محسوب می شود و پیدا کردن دوست در بزرگسالی، به دلیل سخت گیری های شخصی، انتظارات بالا، عدم اعتماد کافی و سایر عوامل دشوار تر از دوستیابی در کودکی است، افراد نمی توانند در بزرگسالی روابط اجتماعی بالایی با افراد جدید به عنوان دوست خود داشته باشند. برای پاسخگویی به سوال چطور در بزرگسالی دوست پیدا کنیم. در ادامه به معرفی تکنیک هایی می پردازیم تا با استفاده از آنها، بتوانید دوستان جدیدی برای خود پیدا کنید و لحظات خوشی را با آنها سپری کنید.
پیش قدم شوید
برای دوستیابی در بزرگسالی شما باید شجاعت کنار گذاشتن حس ترس از رد شدن را داشته باشید و با اعتماد به نفس در فرصت های پیشرو برای پیدا کردن دوستان جدید پیش قدم شده و برای برقراری ارتباط موثر با سایر افراد تلاش کنید.
دعوت به جمع های جدید را بپذیرید
زمانی که به جمع های جدید دعوت می شوید، فرصت های جدیدی برای برقراری روابط جدید برای شما فراهم می شود، شما با پذیرفتن این دعوت ها می توانید روابط اجتماعی خود را تقویت کنید و اوقات خوشی برای خود به ارمغان بیاورید.
عضویت در گروه های جدید
شما با عضویت در گروه های جدید می توانید با افرادی که خصوصیات اخلاقی و پرسونالیتی مشابه شما را دارند، آشنا شوید و با گذراندن بخشی از تایم زندگی خود با افراد حاضر در گروه های جدید، دوستان جدیدی برای خود انتخاب کنید که از برخی جهات با شما تفاهم دارند.
رفتار دوستانه در آشنایی اولیه
برای برقراری ارتباط موثر در آشنایی اولیه، برخورد و رفتار دوستانه و تقریبا صمیمی سبب جذب افراد می شود، چرا که با این تکنیک افراد تحت تاثیر اعتماد به نفس و حسن نیت شما قرار می گیرند و با شما احساس صمیمیت و راحتی می کنند و خواستار ارتباط بیشتر و نزدیک تر با شما می شوند.
تشابهات و تضادها در دوستی
همه افراد پرسونالیتی و روحیه یکسانی ندارند و این تضادها هستند که سبب زیبایی جهان و روابط می شوند. بنابراین با اطلاع از این موضوع شما باید تشابهات و تضادها در دوستی را در نظر بگیرید و بر اساس اینها روابط دوستی و اجتماعی خود را گسترش دهید.
شنونده باشید
انسان ها همیشه تحت تاثیر فردی که شنونده خوبی است قرار می گیرند و با حس اینکه طرف مقابل با دقت به آنها گوش داده و آنها را درک می کند، به او اعتماد می کنند و احترام می گذارند. بنابراین شنونده بودن در روابط تاثیر مثبتی در دوستیابی دارد.
دایره دوستی خود را به دوستان دوستانتان گسترش دهید
اگر قصد گسترش دایره روابط اجتماعی خود را دارید، ارتباط با دوستان دوستانتان، یک تکنیک عالی می باشد. در این روش افراد ویژگی های دوست مشترک شما را به اشتراک می گذارند و شما می توانید به راحتی با افرادی دوست شوید که شناخت جزئی از آنها دارید و به واسطه دوست مشترک خود می توانید با آنها وقت بگذرانید.
حفظ ارتباط با دوستان
مهم تر از پیدا کردن دوست، حفظ دوستی و ارتباط با اوست. هنگامی که با یک نفر ارتباط برقرار می کنید فراموش نکنید که باید با آنها تماس گرفته و چت کنید. ارتباط مکرر و به اندازه، برای ایجاد دوستی قوی با فردی که با او ارتباط دارید، بسیار ضروری است.
افزایش اعتماد به نفس
زمانی که شما شناخت و اطمینان کافی از خود دارید، دیدن این ویژگی ها در شما برای افرادی که با آنها در ارتباط هستید نیز آسان تر است. با افزایش اعتماد به نفس شما در یک وضعیت روانی سالم قرار می گیرید و این مولفه برای دوست پیدا کردن در بزرگسالی بسیار موثر است.
کاهش توقعات در دوستی
درک متقابل همدیگر در دوستی و کاهش توقعات و انتظارات از عوامل مهم در شکل گیری و پایداری دوستی محسوب می شود. داشتن انتظارات کم و واقع بینانه مانع ایجاد تروما در شخص می شود و سبب برقراری ارتباط و دوستی متعادل بین افراد می شود.
به دیگران لطف های کوچک کنید
انجام یک عمل یا لطف کوچک، کمک زیادی به برقراری رابطه جدید می کند، چرا که این کار سبب ایجاد صمیمیت و حس خوب بین دو نفر می شود. ارائه راهنمایی یا کمک به همکار یا همکلاسی در مکان های اجتماعی مختلف سبب ایجاد حس راحتی و احترام در فرد مقابل می شود.
سعی کنید در محیط و جمع های مختلف حاضر شوید.
حضور در محیط و جمع های مختلف مانند مراسمات، کارگاه ها، باشگاه، کنفرانس، فستیوال ها و سایر محیط هایی که شما را به سمت ارتباط و تعامل با دیگران بکشاند، سبب برقراری ارتباط با افراد بیشتر می شود و به این ترتیب شما می توانید با افرادی از جوامع و فرهنگ های مختلف آشنا شوید.
در دیدارهای اولیه از تکنیک های روانشناسی استفاده کنید
استفاده از تکنیک های روانشناسی مانند گوش دادن فعال، تاثیرگذار صحبت کردن، استفاده از زبان بدن و… به شما کمک می کند تا در دیدار اولیه بهتر ارتباط برقرار کنید و به شناخت بهتری از دیگران برسید. تکنیک های روانشناسی تاثیرات مثبتی در این مسیر دارند و شما را در گسترش روابط تان یاری می کنند.
به تفاوت های فرهنگی توجه کنید
افراد جهان هر کدام در جامعه و فرهنگ متفاوتی رشد کرده اند. درک این تفاوت ها می تواند به شما در برقراری ارتباط دوستی و حفظ آن کمک کند.
تفاوت در فرهنگ ها و رفتار افراد و درک این موارد سبب پایداری در دوستی ها می شود، اما اگر این موارد به درستی درک نشوند، موانع بزرگی در مسیر دوستیابی به شمار می روند.
به ویژگی های مثبت بقیه اشاره کنید
هنگامی که در روابط دوستانه ویژگی های مثبت افراد را بیان می کنید، در واقع آنها تعریف شما را به عنوان صفت و ویژگی مثبت خودتان تلقی می کنند و حس مثبت و خوبی از شما می گیرند. بنابراین اشاره کردن به ویژگی های مثبت بقیه از روش های دوستیابی در بزرگسالی به شمار می رود که بسیار موثر است.
حس کنجکاوی را حس کنید
کنجکاو بودن و سوال پرسیدن به اندازه در روابط دوستی، برای آشنایی با ویژگی ها و صفات رفتاری بسیار موثر است. در این حالت افراد با شناخت بیشتر نقاط تشابه و تفاوت همدیگر می توانند روابط دوستی خود را گسترش دهند.
گاهی اوقات عیب های خود را آشکار کنید
هیچکس کامل نیست و زمانی که فردی مرتکب اشتباهی می شود تجربه کسب می کند. بنابراین شما با آشکار کردن برخی عیب های خود، نشان می دهید که کامل نیستید و در این حالت افراد به این باور می رسند که شما فرد شایسته ای هستید و نقص های خود را پذیرفته اید و در تلاش برای اصلاح آنها هستید.
بیشنر بخوانید: تاثیر بازی ها بر توسعه فردی افراد
از سایت گیم میت استفاده کنید
در سایت گیم میت، بازی ها به صورت گروهی انجام می شوند، افراد با هم تعامل دارند، برای برنده شدن با هم همفکری میکنند و هرکسی نظرات خود را بیان می کند. به این طریق افراد علاوه بر سرگرم شدن با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و زمینه ایجاد دوستی در بین آنها فراهم می شود.
در کلاس های مختلف ثبت نام کنید
شما با ثبت نام در کلاس های مختلف ورزشی، هنری، ادبی، درسی، ارتقا صفات رفتاری و… با افراد علاقه مند به رشته های خاص آشنا می شوید و با برقراری ارتباط با آنها و مشارکت در کلاس ها می توانید دایره دوستی خود را گسترش دهید.
ورزش کنید
شما با ثبت نام در باشگاه های ورزشی و ورزش کردن در رشته مورد علاقه خود می توانید با افراد دیگری در رشته تخصصی خود آشنا شوید. همچنین با شرکت در تمرینات و مسابقات میتوانید ارتباط دوستی قوی ایجاد کرده و از این طریق بخشی از تایم خود را با دوستان خود در حوزه های ورزشی بگذرانید.
در فعالیت های داوطلبانه شرکت کنید
شرکت در فعالیت های داوطلبانه و خدماتی که به رشد جامعه کمک می کنند سبب آشنایی شما با افراد با اهداف مشترک می شود که با همکاری در زمینه های انسان دوستانه با همدیگر تعامل دارند و کارها را باهم انجام میدهند. همین امر، زمینه های دوستی موثر را ایجاد می کنند.
سخن پایانی
برای پاسخگویی به چالش دوست یابی در بزرگسالی که بیشتر افراد جوامع با آن درگیر هستند، تکنیک هایی با عنوان روش های پیدا کردن دوست در بزرگسالی وجود دارد که در این مقاله به معرفی آنها پرداختیم.
شما با استفاده از این تکنیک ها و روش ها می توانید دوستان وفادار و خوبی در بزرگسالی پیدا کنید که با آنها وقت بگذارید و اوقات خوشی برای خود به ارمغان بیاورید و در هنگام رخ دادن مشکلات، از آنها کمک بگیرید. شما با درک تفاوت فرهنگ و خصوصیات رفتاری، کاهش انتظارات، استفاده از تکنیک های روانشناسی، شرکت در فعالیت های مختلف، فعالیت در فضای مجازی و مشارکت در امور داوطلبانه و… می توانید با دیگران تعامل داشته باشید و دوستان جدیدی برای خود پیدا کنید.شرکت در دوره های بهبود مهارت های ارتباطی، شخصیت شناسی، عزت نفس و خودشناسی می تواند سبب بهبود توانایی های شما در انتخاب دوست شود.
سوالات متداول
آیا استفاده از شبکه های اجتماعی در دوستیابی در بزرگسالی موثر است؟
-شما با فعالیت در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر و فیسبوک می توانید با افراد سراسر جهان ارتباط داشته باشید و با چت کردن و ویدئو کال با هم وقت بگذرانید و بعد از شناخت های لازم، روابط دوستی خود را گسترش دهید.
یکی از تکنیک های روانشناختی موثر در دوست یابی چیست؟
-تقلید رفتار طرف مقابل (آینه سازی) شامل رفتارهایی مانند کپی کردن رفتار طرف مقابل، ژست، حالات صورت و استفاده از تکه کلام های او میشود که یکی از تکنیک های روانشناختی موثر در دوست یابی است.
چگونه دوست جدید پیدا کنیم؟
پذیرش دعوت به جمع های جدید، رفتار دوستانه در آشنایی اولیه، عضویت در گروه های جدید، افزایش اعتماد به نفس، پیدا کردن تشابهات و تضادها در دوستی و…
هنوز نظری وجود ندارد.